06 September 2013

-Part of me

Hi And Salam,

Gua ada satu "tabiat", mungkin tak berapa disukai oleh orang lain but what ever it is, it is a part of me.

Gua kadang bila mengadap traffic congestion ke or tengah bosan lepas weekend yg penat ke mesti gua akan call random orang yg gua rasa selesa utk bersembang lama.

Tapi tak selalu, as long as I still could bear not to call them, I wouldn't.

Benda ni tak selalu pun, kadang-kadang 2 bulan sekali, kadang-kadang 3 bulan sekali. Maksud gua, dalam that particular bulan tu gua akan call most of them. Tapi bila time gua busy, memang kalau phone tinggal di rumah pun gua tak berapa nak kisah. Tapi bukan lah bosan reasonnya kalau gua x call them next month.

Sebab tu dulu, Nadirah & Idrin selalu complain bila gua akan reply their text after 3 days, or 1 week. Mungkin ada berkaitan dengan mood juga. *I do promise these thing wont happen with my special one (my only one) -if any.

Kadang-kadang gua call Nadzirun nun yg jauh di penang. Kadang-kadang gua call Idrin yg selalunya bila time traffic congestion dia still in office. Macam itu hari, traffic congestion time nak ke ampang gua called Zara dekat Melaka, tak lama..ada dalam 46 minit bersembang. 

Itu hari gua ternampak Trak Isuzu yg member serumah gua pernah guna dulu, gua teringat dekat Nadzirun yg ada di Penang. Gua callkan aje dan dia memang gila suka layan call gua sebab dia pun selalu call gua bila boring2.

Dulu gua selalu call ex-ex gua termasuklah Elyna dan juga Nadirah. It was a good feeling to hear their voices and know they were okay dan jauh di sudut hati gua, sesiapa yg pernah singgah di hati gua end up dia nanti dapat Imam yg boleh bawa diorang ke Syurga.

But now, the option is getting less and lesser.

Nadirah just got married. Basically, I am prohibited to call her & I Won't.

Idrin is getting married too. So, I have to practice not to call her.

Zara and Elyna are the person who I'm very comfortable to talk with. But, I'm afraid, after this they would think the reason I call them is because I don't have any other option left 

The Real Reason with this"tabiat", is because of I do feel really comfortable with all of them . There is No other reason. Swear to god.

Okay. Almost forget. I have one last option.
.
.
.
.
.
.
.
.
I need to find a new "tabiat" & forget this one"tabiat".

Terima Kasih untuk semua yg pernah terlibat dalam "tabiat" gua yg pelik ni. Gua harap semua akan berasa tenang hati selepas ni.


Truly Yours,
Mr. Hafuza


4 comments:

FARYN said...

Owhh..nanti saya call kamu..

nuridrin said...

:(

Primadona said...

chill bro!
sometimes stranger are like family and family is like a stranger.Kadang2 aku pun buat je benda macam kau ni tapi aku punya kes kalau teringat dengan member sebab masing2 busy and rindu nak dengar suara diorang aku akan call. tak salah kau buat tabiat macam tu.bukan selalukan as if kalau org rasa annoying tu lain ceritalah.btw jaga diri weii. :p

Fuz said...

FARYN: eleh, amoi sombong. haha

Idrin: practice makes perfect

Primadona: Will do :p