05 April 2012

.Inevitable.

Aku tengok jam. Dah pukul 12.30 malam. Dinner tadi miss, jadi perut masih minta diisi. Nak disuapkan jeruk dari Penang yang Taufik bawak nanti luka-luka pulak usus-usus perut nanti.

Aku start kereta, teringat minggu lepas aku lepak mamak sampai 3 pagi tengok movie sorang-sorang sambil suap roti canai 2 keping dalam mulut.

Time nak keluar tiba-tiba aku terasa nak message Apek. Apek reply, dia ada dekat Mahkota Cheras. Lepak sorang-sorang. Apek dan kahwin ada anak sorang.

Apa yg aku nak cakapkan ialah, seramai mana kawan kita ada yang sanggup nak teman dan nak spend time with, kadang-kadang we need some time to sit alone, thinking about ourself.  We just need that "sometime".

Apek dah ada nak bini, tapi dia kata kadang-kadang dia suka keluar lepak sorang-sorang. Dia suka.

Aku nak samakan dengan " bila kita dengar nasyid, zikir dan al-mathurat sebelum tidur, yang menenangkan jiwa, mendamaikan hati. "Sometime" untuk kes ni, ialah kadang-kadang aku kena pasang lagu bingit "Bullet for my valentine sambil" bang kepala sikit-sikit.

Dua-dua benda ni macam symbiosis to each other. Ke benda ni aku dengan apek je yg rasa?

Eh, apa aku merepek ni.

2 comments:

KoQ said...

aku selalu lepak sorang-sorang. rilek je..

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

erm... ermmm...

betul jugekla kan kan kan