29 May 2012

. "Berdehem-dehem" mana ada dalam kamus kan?

Gua datang office macam biasa. Suasana pun biasa. Cuma tali pinggang gua rasa ketat sikit semalam. Gua pandang kanan, Hakimin tak datang kerja lagi. Dia sekarang dah boleh jadi raja datang lambat, itu je pun point gua nak bahan dia.

Lepas dia datang, dia tanya gua.

"Apa macam? Ok tak?"

Gua cakap, "Wah, atas bawah dikies. Terbaik" Order dia dari Uk dah sampai.

Pukul 10 gua rasa lapar, gua pergi cafe sorang-sorang. Habis bantal pau 3 ketul gua bukak internet.

1. Eden Hazard perangai macam haram, kejap nak pergi Manchester , last-last pergi Chelsea.
2. Apa masalah hang nak beli no plat sampai RM350,000. P la sedekah ganti karpet masjid baru dekat kulai tu.
3. Kosmo dengan Metro bosan kan?

Gua masuk bilik lab belakang. dua orang budak SLIM tengah sibuk solder board electronic.

"Ok, bos besar dah sampai " Cakap N pada budak perempuan F.

Dia pernah persoalkan yang dia lagi banyak buat kerja dari gua.Gua macam takde kerja nak buat and he even starting to show "good-good walau baru sebulan lebih dekat sini.

Gua taknak layan sangat budak jenis baru masuk kerja nak tunjuk bagus. Stay low and keep calm bak kata lelaki kacak.

Yang penting task gua semua delivered.

End the end of the day gua realize yang gua ada beberapa pantang sekarang. One of them, gua tak suka bila orang suka menunjuk dekat big bos yang dia buat kerja but the true is he was doing something else when the bos was not around and only turned to be a warkaholic worker when the bos stepped in the office.

Geleng kepala gua tengok perangai depa ni sekor-sekor.

Lama tak update. Tulis pun tungang langgang. Rasa menyesal sebab pernah delete beratus-ratus entry dulu.
Macam gua cakap dekat Idrin.

Today, the 'regret' came to me this morning and then he said "Hi".

3 comments:

yunovelis zarai. said...

haip! kutuk Kosmo. i iz sad.

Azizah Alwi said...

Oh.Lumrah hidup.Takpe Fuzz.stay calm and steady je.Tak perlu la nak tunjug bagus depan big boss.Allah ada nak nilai kita sorang-sorang.
Just wanna to say Hi.Lama tak nampak kau eh. :D

Yodd™ said...

kau tinggalkan komen kat 22 ogos 2010. haha.