02 August 2012

McD Dua set dalam kereta swift sport.

Sabtu lepas Si F teman aku ke workshop, jenguk kereta yg yg tersadai di workshop. Nak raya ni kereta mesti nampak baru, baru rasa macam berduit sikit. (Ekeke).

Aku tahu serba sedikit pasal F ni. Kinda sosial. Suka masuk Club tapi end up boleh jadi kawan rapat aku dekat Office.

So, first thing dia tanya aku early in the morning.

"Kau puasa tak?".

Aku jawab, "not even missing a single day since 2003"

"Ha gila aku tak percaya".

Lepas pergi 2-3 kedai half cut utk cari barang, aku terserempak 4,5 orang runner lain, Melayu dengan rokok di tangan.

Aku tengok jam dah pukul 4. F pakai seluar pendek. Aku tak pasti apa feedback dia kalau aku ajak berhenti solat Zohor.Ye la, umur dia dah 26. Aku muda dua tahun.

So, taktik biasa.

"Bro, singgah Petronas jap, gua sakit perut la"

Lepas masuk dalam kereta gua tengok F tengah sedut Air Merinda Strawberri dengan kunyah keropok potatoes.


Semalam waktu dia pagi pinjam kereta Swift sport dia, aku nampak Drive thru McD dua set dalam kereta.

Background orang tak jadi fence utk aku kawan dengan orang lain. We were living in different background and maybe he was in the bad one. Something was wrong somewhere.

Tapi benchmark kita as org melayu islam dah makin turun ke levelnya?

4 comments:

bukankosong said...

aduyaii

rasa malu plak ngn owg mcm nih

karenontheshore said...

background orang tak jadi fence utk kawan dengan orang lain - that's right! :]

Fuz said...

:)

nurdani said...

manalah tahu satu hari nanti dia jadi lebih baik daripada kita kan