03 August 2012

Sahur.

Semalam aku mengidam mee goreng buat sahur, aku pun beratur panjang. Cili potong dgn kuah aku packet asing dengan harapan boleh tahan sampai ke sahur.

Semalam tengah2 mamai aku set jam BB yg perlu disetkan semula selepas tukar sim card. Ok dengan confidentnya aku setting. Dalam mamai.

Long day, tidur pun sedap. Aku terdengar bunyi hon kereta dari jalan besar. Terus terjaga. Rasa nak makan nestum dan mee goreng dengan cili potong dah membuak-buak. Lepas tu aku tengok jam BB,

6.07 AM

"Bullshit".

Dengan perasaan kecewa aku tidur balik. Bukan main palat rasa di hati. Macam rasa baru lepas clash dengan Mila Kunis pun ada rasanya.

Lepas dah sekian lama tertidur. Aku dengar bunyi Alarm phone satu lagi.

6.10 AM

"Eh, what the HECK"


Aku tengok jam BB tadi balik,

7.45 AM


Rasa palat tadi datang balik. Rasa macam ada benda nak terkeluar dekat hati yg panas.

Lepas aku buang mee tadi dalam tong sampah. Rasa palat tu hilang sikit.





Tapi sekarang dia datang balik, PALAT gila rasa.



7 comments:

bukankosong said...

ko salah set jam ke apa?

FARYN said...

Lainkali sahur dalam mimpi...mwaahahaa

Fuz said...

BB tu la tersalah set time. My bad. Haha.

Faryn: mana nak dtg kygnye. HaHa

Shahada Fauzi said...

kempunan la nih? hoho..

yunovelis zarai. said...

palat tiga rasa maybe?

Azizah Alwi said...

nak tuang minyak lagi biar hati jadi makin panas boleh? Padan muka! Kejamkan? tak baik bangkitkan kemarahan orang masa bulan puasa ni.haha

Fuz said...

Shahad: Haha, rasanya.

Zarai: you counted.

Azizah: Ada ubi ada batas Azizah. :)