15 July 2013

-Finally. Allah Shows Him His Zaujah.

Hazim datang ke  Cheras weekend itu hari. Good for both of us. Seorang di teluk Panglima Garang, seorang di Cheras. Dua-dua akan tinggal seorang dekat rumah sewa bila tiba weekend. Sepupu lelaki aku yg paling rapat dan gap umur tak jauh sgt. Antara buddy terbaik aku waktu dekat Tanah Suci itu hari. Antara sepupu lelaki yg aku masih cium tgnnya walaupun aku umur dah menginjak 20 tahun (dulu).

Aku bawak dia pergi Buffet Nasi Arab dekaat seri petaling. Seemed He really enjoyed the foods.
Before berbuka, dia cakap.

Aku dah tekad bro." Last week aku balik, balik umrah itu hari  terus aku tanya budak perempuan ni, She said ok and our family meet each other."

Aku terkejut. "Seriously bro?"

Sambil senyum2 dia jawab, "Kali ni tekad la bro, Aku tak pernah keluar pun dgn dia, kenalan lama aku. Kenal dah lama la tapi kawan biasa je. "

Aku balas "Agak-agak dia tu kaki pancing tak? xpun kalu aku ajak teman hg mancing hg nak join lagi tak?"

Hazim tergelak.

"What make you bro?" Aku tanya curios. All of a sudden buat curiosity aku lagi kuat.

Dia Jawab "Dekat Jabar Rahmah tu aku doa, ape sebenarnya yg aku cari dari 4 aspek yg nabi suruh tengok. Kita tak boleh dapat semua, selama ni aku pandang cantik. tapi atas bukit itu hari , aku doa berikanlah aku yg sempurna agamanya dan sihat tubuh badannya, balik sini terus aku ingat dia"

Good For you bro, at last hg tegas kali ni. Mainan hati kalau layan sampai bila hg tak ready. Aku reply ala-ala org yg ada experiences 5-6 tahun.

Betul . Benda-benda cmni kena tegas, tak boleh endah tak endah. Dia Jawab.

Gaps kitorang dua tahun and supposedly aku masih steady utk act cool. Benda ni tiada apa. Lepas dia balik itu hari, aku pondering sorang2.

10 comments:

FARYN said...

nasi arab..sob sob sob :(

velis said...

the crooked smile. oh zoey!

missShila Nget said...

tahniah utk dia..


ko bila lagi..?
alaa..muda lagi kan..
rilek2 dulu..

Selamber Rock said...

soundtrack utk 500 days of summer memang best..

saya suka the smiths - there is a light that never goes out.. =)

Primadona said...

Selamat Menyambut Ramadhan Fuz!
lama tak singgah kat blog.Hari tu ada la jugak mencarik tapi blog kau buat macam invited reader.Menghilang lama pergi umrah rupanya dia. :)

Fuz said...

Faryn: let's go :)

Fuz said...

velis: yezza..that smile is so........

Fuz said...

shilla: yah, im just 16 . hahaa

Fuz said...

slamber rock: good suggestion.

Fuz said...

primadona: hye back :)