17 January 2012

The Clock will never stop ticking.

Dah nak dekat pukul 11. Aku buat audit sedikit sahaja hari ni. Semalam dituding jari oleh sang director bertanyakan tentang pengetahuan asas aku tentang network. Alhamdulillah, boleh jawab.

Tadi sang director balik,singgah meja aku tanya pasal progress project. Aku pun tak tahu sama ada dia tahu atau tidak yang aku ni junior or aku yang tak tahu yg company ni expect more from the very first day.

"Progress bahagian saya dah siap, next proceed kena tunggu En.Rizal punya command".

"Ok.Good."  Melangkah masuk office.

Aku pernah jeles dengan director ni sebab gaji dia 5 digit. Peluang kita nak jadi macam tu ada ke tak pun belum tahu lagi.Dulu aku tak kisah sangat, tapi sebab sistem kita dah macam tak betul sikit aku rasa. Orang yang belajar penat-penat pun dapat gaji tak banyak. Orang yang tiada pendidikan boleh dapat sampai berpuluh-puluh k but  after considering banyak benda i'm still grateful for everything. Bila aku nak sedapkan hati tengok director tu,

"Takpe, dia dah tua, aku masih muda,hahaha".


Ok. Cukup pasal kerja.

This is how my time flows everyday.

6.15 (bangun / solat /kadang-kadang tidur balik/mandi)
7.00 Pasang channel 705 untuk dengar lagu sambil bersiap-siap.
8.00 Sampai Office
7.00 Sampai rumah.
7.00-8.00 Gemersik Kalbu
8.30 Ajar budak-budak apa itu Matematik.
10.00 Movie/blog/sosial/futsal.
12.00 Dah flat.

Sekarang aku fully admit, keseronokan fasa-fasa dalam hidup ni memang selalu pasang surut. Sekarang asyik surut je. Tapi bagus jugak time macam ni ada.Aku rasa time-time macam ni la orang akan muhasabah diri, apa tujuan sebenar dia hidup dekat muka bumi ni? Kerja ,perform, dapat pangkat besar, rumah besar, selesa, kahwin,zuriat. Anak-anak.


Singkat jugak hidup yang "sementara" ni.

7 comments:

nur anis said...

bila kerja, pukul 10 mata dah start kuyu je nak tidur..xde dah nak tidul lewat-lewat..

Pencacai Alim said...

mcm perdana menteri sibuk.. :)

rabiatulpaid said...

jadi cikgu part time ke?
nice.

aleen aiden said...

ajar kite math jugak! keh3

Azizah Alwi said...

Semua yang ada sekarang hanya pinjaman.Jangan lupa untuk berterima kasih denganNya. :)

Fuz said...

Nur Anis: tunggu lagi 2 jam. tidur waktu rehat.eceh.

PA: lama x nampak. :)

rabiatul: haha

aleen: ahhhhhh,

Azizah: never forget to.

Anonymous said...

Dengar cerita dah kaya sekarang? hahaha -miss y