11 January 2012

Jam 5.30 pekerja bawahan semua akan meninggalkan office dengan segera.

Hari ini seronok. Sebab ada task. Kena install program dalam modem wireless. Benda baru but I'm eager to learn. Jadikan cerita, dekat 30 bijik aku install.

Jam 5.19 director balik, macam biasa. Pung-pang dengan mangager lain. Lepas tu senior engineer datang dekat aku, stop installation. Modem wireless ada problem. So, installation yang dibuat tadi  shouldn't be done. Sepatutnya, troubleshooting kena hantar department lain before installation process. Ada fatal error and He don't want our department takes the blame.

"ITU BUKAN SCOPE KITA, WE SHOULDNT ACCEPT THE MODEM AT THE VERY FIRST TIME IF YOU KNOW FAILURE EXISTENCE" - Terang Director kepada manager-manager dengan nada tegas.

Aku kemas-kemas modem. Engineer senior dah senyum-senyum dekat aku waktu bos tengah pung-pang dengan manager.

Kak Zan pandang aku sambik bermimik mulut

 "Biasa la tu".

Before aku tekan publish untuk entri ni, dah 4 kali Kak Zan tengok aku dan tergelak senyap.

Aku pun bermimik mulut dengan Kak Zan.

"Takpe Kak Zan, tinggal 2 minit nak 5.30 :p ".

5 comments:

Azizah Alwi said...

lumrah bekerja biasalah tu.Good luck in everything you do! :p

aleen aiden said...

ah malas lah baca yang atas tu.bukan aku paham pun.terasa kang sia2 je.hi3


hah kau,nak jumpa celah manenye.kau kat johor ke kl?meh2 dating meh.heh

silalah tegur aku d twitterjaya.nak beramah mesra dgn kau kat blog,chatbox pun x letak.hew hew hew :P

Orang Akaun said...

untung la boleh balik awal...

rabiatulpaid said...

seronok lah dah kerja,haha.

Fuz said...

azizah: terima kasih.

aleen: baiklah. :p. nanti aku add twitter ko ;p

o.akaun/ rabiatulpadi: gua chuckle jap.