26 January 2012

Ombak Rindu dan Lelaki Normal.

Hari Sabtu hari tu pulang ke kampung halaman di Perak.Stress sebab perjalanan 2 jam jadi 8 jam tu patut dibiarkan sahaja dalam hati. Sekali-sekala jumpa semua sekali  fun juga. Maklumlah, abg ipar seorang di Terengganu, sorang di KL.

The first question my sister asked was

"Tengok ombak rindu tak dulu?".

Then aku cakap,

"Mesti la tengok. Maksu langgan on the first day it was broadcasted on astro first. Tv maksu HD lagi tu. Boleh tgk air mata maya karin mengalir keluar ikut Tv."

Then my other sister asked.


"Serious tgk cerita melayu? dalam external hard disk yg 1 Tera tu satu cerita Melayu pun takde".


"Ok now, dalam sepanjang cerita tu mana part paling sedih sekali?  I already asked all of us, now you're the last."

Then i was like, huh? sedih ke?

Ok la, to be honest. " Part yang dia mengaku dia suami isteri depan pakcik/makcik tu waktu majlis doa selamat tu".

Then my little sister said.

"Ha, kan betul. semua cakap part itu  yg sedih."

So, everybody has the same scene. Aku tak rasa sedih maybe sebab tgk ramai-ramai kot. Tapi to be honest part tu dengan time MK kena tonyoh-tonyoh kepala tu part sebak jugak la.kah3x.

So, which is your saddest part?

8 comments:

Adlina Husaini said...

part yang dia cakap rinduuu sangat kat MK tu...huhu.. ^_^

Pencacai Alim said...

aku tk tgk lagi..nk subscribe syg duit..tggu hari raya lah..itu pon pnjang umur..

lama tk berziarah.. :)harap ingat aku lagi..hehehehe...

Hanis Azla said...

sedih jugak eh.. he..he.. masa baca novel OR dulu beria akak sedih.. tgk movie rasa tak sedih pulak..

Azizah Alwi said...

Yang sebenarnya aku tertarik untuk menonton Ombak Rindu ialah aku suka melihat lukisan alam dalam movie tu.So bagi aku the best part is masa mula-mula cerita je.The rest tak tengok dah.haha

Azizah Alwi said...
This comment has been removed by the author.
IMANSHAH said...

ouh citer ni..CD dah kuar blum?? huhu

ketinggalan

Fuz said...

adlina: entah lah. sy jiwa keras.haha

PA: aku tak lupa dekat artis ;p

hanis azla: hanya yg membca novel boleh membezakannya.haha

azizah: 500 days of summer lagi best

imanshah: tak pasti

nurkaloi said...

tak tawu
sebab tak tengok pun !
hard disk kaloi takde citer mlayu langsung ! hahahah