19 March 2012

. Burger Mac Chicken McD dah tak sedap ke?

Semalam aku lepak McD, sepatutnya entry ini publish malam semalam. Sebab karenah birokrasi Blackberry yang hilangkan semua yang aku tulis lepas aku tekan preview. Aku terus baham Mac Chicken dengan penuh sopan.

Lepas tu ada seorang awek ni, duduk sebelah. Cukup sifat, sejuk mata memandang, tutup aurat dan mukanya sangatlah cantik. (Istilah cantik tu kan berbeza untuk setiap orang). Macam kau tengok budak tahfiz perempuan. Macam tu la lebih kurang. Berbaju lengan panjang dan pakai sweater.

Lepas tu datang seorang lelaki, pakai seluar pendek. Muka bengis sambil letak rokok dunhill merah 20 atas meja. Muka perempuan tu masam sahaja the whole time.

Lepas tu aku tanya Syamsul,

"Perempuan sekarang dah tak kisah kan kalau lelaki smoking pun kan? , even kalau perempuan tu decent dan sangatlah baik".

(Hanya orang yang memahami yang boleh faham maksud aku)

"Awek aku pernah kata kat aku, bukan semua lelaki smoking ke sekarang." Syamsul menjawab.

Dulu pun da member perempuan aku anti gila dengan smoker and she said dia akan pastikan future husband dia bukan smoker. But now. She got the heavy one and looks like she kinda used to it.

Disebabkan tengok bini orang itu haram dan tengok kekasih orang itu tak berapa manis, aku ambik keputusan nak lepak dengan geng lain lepas anta Syamsul.

Smoker tu tak bermaksud pun lelaki tu Jahat, Ayah bekas ex aku dulu seorang penceramah bebas. He was a smoker and ramai lagi yang aku kenal yang hatinya baik tetapi a smoker. Cikgu Fizik aku dulu pun kata kalau takde cigarette dia tak mungkin dapat jadi salah seorang pakar buat solan fizik negeri.

Setiap lelaki ada excuse sendiri kenapa diorang smoke, kadang-kadang mengikut-ikut pun ada. Yang tu yg tak boleh blah.

Aku bukan cuba untuk mempostivekan seorang smoker cuma kadang-kadang aku rasa perempuan akan sampai satu tahap yang mereka terpaksa, have to choose and have to accept without another option.

But it is far away better than have lelaki yang dah takde teruna, worst to worst kalau perempuan yg kita kenal tu sangatlah baik dan cantik peribadi luar dan dalam tapi taktau yg bf dah hilang teruna. Macam ramai kawan-kawan aku dekat U dulu.Yang dah nikah pun ada, Kesian.

8 comments:

nur anis said...

saya tak kisah lelaki hisap rokok..sebab dah terbiasa dari kecik, tengok ayah saya hisap rokok..tetap ayah yang baik, penyayang dan bertanggungjawab..:)

Azizah Alwi said...

Member lelaki saya cakap rokok boleh memberi ketenangan.Kalau macam certain people boleh addicted dengan kafein untuk terus mencari inspirasi guys akan merokok baru boleh brainstorming.Dulu memang saya benci gila dengan smokers.But now dah terbiasa cium bau rokok.Jadi i am become one of the second smoker dimana risikonya lbh tinggi dari the first smoker.Thank you so mac guys! haha

Chooyaya! said...

sama kes dengan kaksu la. taknak sgt2 lelaki yang smoking jadik husband. sekali, ambek kau, package siap rambut panjang lagi. taktau nak kata apa dah. i hate smoker. dia bukan sahaja membahayakan diri sendiri malahan org disekeliling jugak. arwah ayah kaksu meninggal sebab lung cancer and as a typical smoker, bila kiter cakap pasal rokok mesti dorang cakap, ajal maut ditangan tuhan. apa yang best netah isap rokok. tangan busuk, mulut busuk. haih. tak reti nak cakap but non smoker guy mmg semakin pupus la. susah nak carik.

NADIA vs BERON said...

kau smoke x? yg penting burger mc'd lg sedp dr rokok haha

VFN said...

laki yg isap rokok adalah macho...

spitITout said...

cmne plak klu perempuan mrokok, "smoker tu tak bermaksud pun lelaki tu Jahat" so same goes wit da women lah...tpi typically community pandang wnita smoker ni jahat dan liar. pdhal excuse n issue sendiri pusing2 sme je. hmnnn....

Fuz said...

nur anis: satu input rosak tak menggambarkan keseluruhan output.

azizah: i can call you a damn smoker then.haha

mak sue: kalau carik salah tempat memang tak jumpa. tapi memang susah cari :)

nadia: eh, bukan big mac tetap rangking ke?

VFN: no komen.haha

Stout: are u a smoker?

Azizah Alwi said...

don't blame me.Its the environment.haha.