16 July 2012

Mengomel

Aku out station khamis itu hari. Hari Sabtu dan ahad aku lepak rumah. Merasa la lepak-lepak, makan durian. Manja-manja dengan anak-anak saudara yg sgt syg pada paksu depa.

Selain adik aku perli aku yg dia macam takde abang, dia selagi lagi perli aku yg dia rasa aku rasa aku ada dua org je kakak instead of tiga. Ni semua gara-gara aku tanya dekat perempuan cantik. Kakak ketiga aku tak kerja ke bila aku tengok hari ahad lewat petang dia masih ada di rumah di kampar.

Rupanya dia dah pindah ke Poliklinik kampar.

Ini aku tak dapat terima. In the end of the day, semua dah ke Kampar. Pusat beranak kami adik-beradik.

Mana taknya, jenis lelaki tampan suka tengok anak-anak depan mata.

Kalau semua duduk dekat, iklan petronas perantauan tak apply la dekat family kitaorang ye dak?

Abg ipar aku, campur kakak aku 3 orang, total semua 4 orang ayah aku "uruskan" utk pemindahan tempat kerja ke Perak. Anak teruna dia je tak dapat nak tlg sgt sebab kerja swasta.

And thank god for that.

Aku suka duduk jauh, aku x suka depend sangat dengan orang lain. Aku suka build up life sendiri, rasa puas. Kalau aku balik pun, feeling traveling tu ada.

Lelaki tampan ada tegur aku waktu kami dinner.

"Sebab tu time-time muda macam ni kena kerja keras, cari satu residence yg selesa utk stay."

Aku ada plan nak menetap lama di KL, or maybe Seremban. So, aku memang ada impian nak ada rumah yg betul-betul selesa. Tapi masalhnya, kalau dah jadi idaman tu, harga rumah bukan main tinggi. Paling rendah pun dah 300k. Aku tengok skim pinjaman rumah pertamaku, menarik..Tapi..

Pinjaman yg melayakkan ialah pinjaman bersama untuk pinjaman sekian-sekian dengan pendapatan bersama sekian-sekian.


So, isu nak ada satu rumah yg sgt selesa dekat area sini solution dia kena ada pendapatan bersama.

Nak kawinlah macam ni? boleh ke?


6 comments:

tiafazunia said...

tia mmg tak lah nak duduk jauh2. nnt homesick! :(

ehh jom kawen! hikhikhik!

yunovelis zarai. said...

punyalah cerita pasal kasih sayang anak sedara masa part intro, rupanya nak cari alasan nak kahwin rupanya.

xazuraxabux said...

kahwinlah bila dah sampai seru...

bukankosong said...

plahan2 kumpul duit

nnti kaya belila umah tu

kahwin? itu kewajibannnn

DBI said...

salam, know ur blog tru thblabber of marimerepek..

interesting writing..short, sweet n sinis..

Fuz said...

Kawin2 :P