12 July 2012

Rider Jalanan.

Dulu aku drive kereta pergi kerja di TPM ni 40 minit baru sampai. Sekarang aku naik motor 15 minit dah sampai. Lepas ni maybe tinggal 10 minit kalau aku apply rider punya rule dekat KL ni.

Maybe tinggal 10 minit atau 8 minit.

Rule dia kalau dekat traffic light merah,kalau jalan clear jalan sahaja without any hesitation.Tak kira kalau wife membonceng di belakang, motor besar motor kecik, laki atau perempuan.

Kelmarin dekat simpang empat fly over MMR2 ada dalam lebih kurang 10 biji motor waiting the traffic light to turn red. Traffic light tu lama gila,

Satu-satu motor langgar traffic light. sampai yg tinggal aku dengan pakcik sorang ni. Naik honda wave.

Dia pandang aku, aku pandang dia.

Lepas tu aku bukak visor helmet,

Aku cakap dekat Pak Cik tu,

"Looks like we are the only good guys left in this planet huh".

Pak cik tu  balas.

"Yeah, you are right. I think so son".


6 comments:

Ardini Humaira said...

kih3...
bagus2 ikut undang2

bukankosong said...

gitu

pandai uncle tu speaking balik ye

haha

xazuraxabux said...

soal keselamatan harus diutamakan jugak...=)

yunovelis zarai. said...

korang menunggang dekat aussie ke speaking kat traffic light?

Azizah Alwi said...

Tahniah kerana anda merupakan diantara pengguna berhemah dijalan raya.hehe

haidan said...

dok kat london ke pakcik tu? =D