22 January 2013

Metropolitan.

Ada satu bulan tu, aku memang sesak. Mungkin sebab aku berbelanja untuk semua benda sekali gus. Sampai masa aku pergi kerja langsung taknak naik kereta, 2 minggu bila malam aku masak sendiri . Bukan tiada duit langsung, tapi tak nak usik apa yang penting. Cakap pasal duit boleh buat seorang tu jd pasif. At that time aku rasa like something is missing.

Last week aku pergi seminar, antara faktor utama pasangan melayu bercerai ialah sebab duit. Tak cukup duit. Rasa tertekan. Sesak mungkin. No wonder.

Aku tak berkahwin lagi, so feeling sebenarnya aku tak tahu.

So, lepas bulan tu, aku cakap aku kena kerja keras lagi. Bulan depan tak boleh jadi macam ni.

Aku rasa orang yg kalau bekerja berpengalaman setahun lebih dengan gaji yg aku dapat sekarang, agak ok sebenarnya. Company GLC. Tapi mungkin sebab impian aku tinggi. Rasa ada yg tak cukup (memang tak cukup).

2 Bulan selepas tu, aku work up dengan plan aku. Kerja aku ada plan. 2 bulan berturut-turut selepas bulan sesak tu, gaji part time aku lebih dari gaji aku sendiri. Duit gaji lansung tak terusik. Aku bayar sewa rumah, makan luar , pergi kerja hari-hari naik kereta. Dalam beg duit pun ada 500 keatas setiap masa.

Tapi still, something is missing.

Ok, sekarang bukan masalah duit. Ada benda lain yang aku cari.

Dan sampai sekarang aku tengah cari.



7 comments:

bukankosong said...

tulah yg aku lalui skrg

berjimat yg amat!

yunovelis zarai. said...

dah sampai masa brader cari jodoh.

Azura Abu said...

yep. duit mmg masalah semua orang.

FARYN said...

ye..saya tau apa yg awak cari tu :)
dah...jom nasi arab :P

Fuz said...

bukan kosong: demi masa hadapan, teruskan. hehe

yuna: bukan itu, bukan.

Azura: bukan semua

FARYN: memandai je tahu, ok. SET. :)

KiTA said...

Aku pun rasa & lalui benda yg sama. Semua benda dah settle, dah bayar, dah buat. Tapi still ade rasa something is missing. Boleh termenung lama xboleh tdo fikirkan hal ni... Hahaha...

Sampai satu tahap, kita rasa mcm; "Apa sbnrnya yg patut aku cari ni? Apa kejadah ujian yg Dia bg kat aku camni skali?!"

*Istighfar is the best way to keep calm kot.

NADIA vs BERON said...

contengan jalanan?